Леща на фурна

вход през zajenata.bg
Леща на фурна
admin
Добавена от: admin
46048
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700 г леща
1/2 връзка магданоз
1 домат
1 ч. л. червен пипер
1 червена чушка (прясна или печена)
3 с. л. олио
2 с. л. нишесте (брашно)
1 глава лук
300 г моркови
4 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус 

Лещата се вари в 1,2 л вода, като 5 минути след като заври, се добавят нарязаните на кубчета моркови, лук и чушки. Оставя се да ври на умерен огън още 5–7 минути.
Чесънът се нарязва наситно и се запържва в сгорещеното олио за 1–2 минути. Добавя се червеният пипер и тиганът се оттегля от огъня. Разбърква се и се добавя към лещата.
Доматът се реже на кубчета, добавя към сварената леща и всичко се овкусява със сол и пипер.
На тънка струя се сипва разтвореното във 100 мл вода нишесте и ястието се прехвърля в тавичка или друг съд за печене. Запича се за около 7 минути в предварително сгорещена до 220 градуса фурна.
При сервиране се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft