Любимата ми торта Баядерка! Два вълшебни слоя, а даже не включвам фурната!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Любимата ми торта Баядерка! Два вълшебни слоя, а даже не включвам фурната!
Любимата ми торта Баядерка! Два вълшебни слоя, а даже не включвам фурната!
0
Източник: За Жената
Любимата ми торта Баядерка! Два вълшебни слоя, а даже не включвам фурната!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Баядерка – класически домашен десерт с неустоима комбинация от смлени ядки, бисквити и нежна шоколадова глазура.

Този сладкиш е идеален за семейни тържества, рождени дни или за наслада на чаша кафе в ежедневните моменти. Ето какво ви е необходимо за Торта без печене Баядерка :

Торта без печене Баядерка

Необходими съставки:

За основната смес:

  • 700 г захар
  • 200 мл вода
  • 250 г масло или маргарин
  • 300 г смлени орехи
  • 350 г натрошени маслени бисквити (или обикновени бисквити petit beurs)

За шоколадовата част:

  • 100 г шоколад
  • 1-2 супени лъжици какао на прах

За глазурата:

  • 200 г шоколад
  • 4 супени лъжици олио

*За по-постен вариант използвайте постни бисквити и постен шоколад.

Процедура:

Сложете 700 г захар и 200 мл вода в дълбока тенджера.

Загрейте на слаб огън, докато захарта се разтвори напълно.

След като сместа заври, варете още 5 минути, като разбърквате от време на време. След това свалете тенджерата от котлона и веднага добавете нарязания на кубчета маргарин (масло).

масло в тенджера

Снимка: YouTube

Разбърквайте енергично, докато маргаринът се разтопи напълно и се смеси със захарния сироп.

Към получената топла смес добавете смлените орехи и натрошените бисквити.

орехи в тенджера

Снимка: YouTube

Разбъркайте добре с дървена лъжица, докато получите гъста и равномерна смес.

Разделете сместа на две равни части. Към едната част добавете 100 г предварително разтопен шоколад и 1 до 2 супени лъжици какао на прах, след което разбъркайте, докато цветът и вкусът се изравнят.

шоколад в сместа

Снимка: YouTube

Постелете правоъгълна тава с размери приблизително 20 × 30 см със стреч фолио или хартия за печене. Първо разпределете равномерно шоколадовата смес и я притиснете добре с лъжица, за да стане плоска.

шоколадова смес в тавата

Снимка: YouTube

След това нанесете светлата смес върху нея и отново загладете повърхността.

светло тесто в тавата

Снимка: YouTube

За глазурата разтопете 200 г шоколад с 4 супени лъжици олио на пара или в микровълновата. Изсипете топлата глазура върху цялата повърхност на баядерката и я загладете с лъжица или шпатула.

глазура върху тортата

Снимка: YouTube

шоколадова глазура

Снимка: YouTube

Оставете баядерката в хладилника поне за 3-4 часа, а за предпочитане за една нощ, за да стегне хубаво.

торта Баядерка

Снимка: YouTube

След като се втвърди, я нарежете на кубчета или правоъгълни пръчици.

парче Баядерка

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft