Макаронена мусака с кашкавал
    
    
     
                
            
                24 Май 2013
            
            
            17433
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Сварете макароните в леко подсолена вода и ги отцедете. Залейте ги с 50 гр. разтопено масло. запържете брашното с останалата част от маслото, сипете млякото и бъркайте непрекъснато около 10 минути на тих огън до сгъстяване на сместа. Прибавете подправките, разбъркайте и изсипете макароните. Разбийте яйцата с малко сол и половината от кашкавала като за омлет. В намаслена тавичка изсипете пласт макарони, залейте с половината яйца, отново пласт макарони и отгоре разбитите яйца. Наръсете с останалия кашкавал, а отгоре подредете нарязания на кръгчета домат. Поръсете с чубрица/риган и запечете до златисто в нагорещена фурна.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








