Макаронена салата с песто и маслини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Макаронена салата с песто и маслини
Макаронена салата с песто и маслини
admin
Добавена от: admin
42772
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

56 гр. фусили (по възможност пълнозърнести)
1 консерва черни маслини, добре отцедени и нарязани на половинки
335 гр. червени печени чушки, нарязани на кубчета (може и от буркан)
1/3 чаша сос винегрет
1/3 чаша песто (босилеково или друго)
1/4 чаша настъргано сирене пармезан
сол и черен пипер на вкус 

Напълнете средна тенджера с вода, сложете щипка сол и оставете да заври. Сварете вътре макароните за около 9 минути. Отцедете ги добре и оставете да се охлаждат 10-тина минути, докато приготвяте останалите продукти.
Сипете маслините в гевгир, отцедете ги добре и нарежете на половинки. Отцедете и печените чушки и ги нарежете.
Смесете пестото и винегрета, бъркайки с тел.
Щом макароните изстинат, изсипете вътре толкова дресинг, че да се покрият. Прибавете маслините и печените чушки и леко объркайте, за да се смесят. Покрийте салатата с прозрачно фолио или капак и оставете в хладилник за 1-3 часа.
За поднасяне: извадете салатата от хладилника и объркайте вътре 1/4 чаша настърган пармезан + още малко дресинг, ако е необходимо, за да стане салатата сочна. Поднесете леко охладена или на стайна температура.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft