 
                
            
	2 супени лъжици зехтин
	2 средно големи стръка праз (почистени и нарязани на тънки филийки – включително и зелените върхове)
	2 ч. чаши замразени пиперки (червени, зелени и жълти; не ги размразявайте)
	2 големи скилидки чесън (нарязани на тънки филийки)
	400 гр. печени патладжани (може и от консерва, заедно с тяхното олио)
	1 ч. чаша пилешки бульон или вода
	1 ч. чаша едро нарязан пресен босилек
	2 супени лъжици грубо нарязан магданоз
	сол
	черен пипер
	2 кг. макарони или фусили (сварени и прецедени)
	1/3 ч. чаша настъргано сирене (пармезан)
	Загрейте зехтина на умерена температура в голям тиган (около 2 мин.). Прибавете праза, пиперките и чесъна; пържете на умерена температура, докато празът омекне, а водата на пиперките се изпари (3-5 мин.). Прибавете патладжана и бульона и варете без да захлупвате, като бъркате често, докато вкусовете се смесят (около 5 мин.). Прибавете босилека, магданоза, солта и черния пипер.
	Изсипете така получения сос върху макароните, поръсете с настърганото сирене и сервирайте с допълнително количество пармезан. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








