Макарони на фурна с кайма и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Макарони на фурна с кайма и гъби
Макарони на фурна с кайма и гъби
admin
Добавена от: admin
107237
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет макарони (форма по избор)

500 гр. мляно месо/кайма

400 гр. гъби печурки

1 глава лук

сол, черен пипер, Вегета (или друга подобна подправка) и малко олио

1 буркан (900 гр) сос за спагети

200 гр настъргано сирене (моцарела или по избор)

Фурната се загрява на 200 градуса. Макароните се сваряват в подсолена вода до готовност, след което се прецеждат и се заливат със студена вода, за да не залепват. Докато се варят макароните, се приготвя сосът. В малко олио се запържва ситно нарязаният лук. Щом стане прозрачен, се добавят каймата и подправките и всичко се запържва още 10 минути, като каймата се раздробява добре. Гъбите се измиват и се нарязват на парчета по желание, след което се добавят към месото. Сместа се задушава на слаб огън, докато гъбите омекнат. Щом са готови, се добавя сосът за спагети (може да замените с доматен сос). Оставя се да къкри и щом течността поизври, се прибавя към отцедените макарони. Обърква се добре и сместа се  прехвърля в намазана с масло тавичка. Поръсва се с настърганото сирене. Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна, докато сиренето се разтопи и добие златисто-кафява коричка.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft