Малко вряла вода в тестото: тайната на супер-палачинките. Тънки като вестник, нежни като коприна:
1 Април 2019
50257
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Палачинки - мечтаната закуска на всяко дете и възрастен. Обикновено ги правим през уикенда, когато можем да отделим повечко време.
Обичайната рецепта за палачинки включва прясно мляко, яйца и брашно. Днес, обаче, ще ви изненадаме с един по-различен метод - палачинки с вряла вода и кисело мляко . Тази формула действа безотказно и резултатът е цяла чиния с най-нежните и ефирни палачинки, които да намажете с любимата си плънка:
Палачинки с вряла вода и кисело мляко
Продукти:
Брашно - 1 чаша;
Кисело мляко - 1 чаша;
Яйца - 2 бр.
Олио - 2-3 с.л.
Вода (вряла вода) - 1 чаша;
Сода - на върха на ножа;
Сол и захар на вкус;
Приготвяне:
Разбийте яйцата до лека пяна, посолете леко. Налейте внимателно в яйцата врялата вода и продължете да биете (яйцата трябва да са на стайна температура, за да не се пресекат).
След това добавете чаша кисело мляко и разбъркайте.
Пресейте брашното със содата и прибавете към яйчената смес заедно със захарта и олиото, и разбъркайте добре. От сместа изпържете палачинки от двете страни до красив златист цвят.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари