Мамините зелеви сармички с кълцано месо - кулминацията на коледната трапеза

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Мамините зелеви сармички с кълцано месо - кулминацията на коледната трапеза
Мамините зелеви сармички с кълцано месо - кулминацията на коледната трапеза
admin
Добавена от: admin
36411
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700 гр. свинско месо, накълцано на ситно

8 листа кисело зеле 

1 глава лук, нарязан на ситно

червен пипер на вкус

черен пипер на вкус

1 с.л. доматено пюре

сол на вкус

2 с.л. олио

Всяко семейство си има своята любима традиционна рецепта за коледни сармички. Предлагаме ви да опитате нашата - със сигурност няма да ви разочарова, а дори ще искате да повторите!
Нарязаният ситно лук се задушава в малко загрято олио, докато омекне. Добавят се червеният пипер, доматеното пюре, сол и малко вода. След това към лука се прибавя месото и сместа се бърка 5 минути, след което се маха от огъня. Вземете един зелев лист, поставете го върху чиния, в средата му сложете от плънката и завийте добре. Плънката не трябва да изтича. Покрийте дъното на подходяща тенджера със зелеви листа и върху тях редете готовите сарми плътно една до друга (на 1 или 2 реда). След това ги залейте с топла вода, колкото да ги покрие, и поставете отгоре им чиния или по-малък капак, който да ги затисне добре. Оставете да врат 1 час на по-тих огън - водата трябва да изври почти напълно.
 

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft