 
                
            
	4 с.л. олио
	1 1/2 кг. пилешки бутчета
	сол и черен пипер
	1 1/2 чаша лук, нарязан на ситно
	1 ч.л. смлян джинджифил
	1 ч.л. смлян чесън
	1 с.л. смлян кориандър
	1 с.л. смлян кимион
	1 1/2 ч.л. червен пипер
	1/2 ч.л. куркума
	1/2 ч.л. лют пипер
	2-3 чаши пилешки бульон
	1/4 ч.л. шафран
	1/2 чаша зелени маслини, измити и почистени от костилките
	2 лимона - само кората, нарязана на ивички (може и от сладко)
	2 с.л. нарязани листа от кориандър
	Загрейте 2 с.л. олио в дълбок тиган (тенджерка) с дебело дъно. Подсушете пилешкото и подправете бутчетата със сол и черен пипер. Поставете ги в съда с олиото на порции и запържете от всички страни. Извадете ги върху чиния.
	Сложете в тигана лука и гответе до леко омекване. Прибавете джинджифила, чесъна, кориандъра, кимиона, червения пипер, куркумата и лютия пипер и объркайте добре. Сложете обратно пилешкото и бъркайте, докато парчетата месо се покрият добре от подправките. Добавете пилешкия бульон, така че 2/3 от месото да е покрито. Добавете шафрана и объркайте. Оставете течността да закъкри покрийте съда и гответе на умерен огън 20-25 минути. Прибавете маслините и лимонената кора. Покрийте отново и варете още 10 минути, докато пилешкото се свари напълно. Извадете бутчетата и увеличете котлона. Гответе така 6/8 минути, докато сосът се редуцира леко. Добавете кориандъра и подправете на вкус.
	Поднесете пилешкото върху канапе от кускус или варен ориз. С лъжица сипете от соса отгоре му. Украсете с нарязаните листа кориандър. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








