Медени равиоли с орехи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Медени равиоли с орехи
Медени равиоли с орехи
admin
Добавена от: admin
3054
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

сол
¼ ч.ч. балсамов оцет
2 ч.л. мед
1 дафинов лист
2 пакета замразени равиоли
6 с.л. масло
1/3 ч.ч. пресни листа от салвия (градински чай)
1 ч.ч. едро смлени орехи
¾ ч.ч. пармезан

В голяма тенджера се пълни със солена вода да заври. Смесват се оцетът, медът и дафиновият лист в малък съд и се оставя да поври на средна до висока температура до получаване на сироп, за 4-5 минути. Покрива се, за да се запази топлината.
Добавят се равиолите към врящата вода и се готвят според етикета на опаковката.
Междувременно се разтопява маслото в голям тиган на средна температура и към него прибавят листата салвия и орехите, докато се опекат добре, към 3 минути. Увеличава се температурата и се налива още 1 чаша вода, за да заври. Трябва да изври половината за около 1-2 минути.
Отцеждат се равиолите, като се оставя към ½ ч.ч. вода от заврялата. Добавят се към тигана и се разбърква добре, като се добавя от водата, ако е необходимо. Махат се от котлона, прибавя се пармезанът и се поръсват със солта.
Разделят се равиолите на порции и се поръсват с балсамовия сироп, а може и с още мъничко пармезан.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft