Лесни рецепти за мекици

вход през zajenata.bg
5396278

Мекици за неделя

брашно - 4 ч.ч
сол - 1 ч.л.
захар - 2 с.л.
мая - 1 с.л. суха
вода - 2 и 1/2 ч.ч топла

Смесете сухите продукти в голяма купа и прибавете водата, като бъркате до получаване на много гъста каша. Покрийте купата с намаслено фолио и оставете да престои в хладилник до следващата сутрин.

Тестото трябва да увеличи обема си 3-4 пъти и да е на шупли. Получава се доста лепкаво и слузесто. Загрейте повечко мазнина в тиган, намазнете ръце и гребвайте от тестото, като оформяте тънки мекички. Изпържете пухкавите мекици от двете страни. Изваждайте готовите върху кухненска хартия. Поднесете със солена или сладка гарнитура.

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft