Мекици като тулумбички
    
    
    
                
            
                 9 Април 2015
            
            
            12196
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                В дълбок съд сложете сухите съставки и хубаво смесете. Добавете водата и маята и разбъркайте, докато получите еднородна смес. Сместа не трябва да е много течна, като за палачинки, а трябва да е мека и лепкава. 
Оставете да втасва 30-тина минути. 
Загрейте хубаво олиото. Пържете по 3-6 мекици на порции. 
Напълнете шриц с тестото и когато е сгорещено олиото, шприцовайте вътре мекици във формата на тулумбички. Размерът е по желание. 
Хубаво ги изпържете на маслена баня от двете страни и ги извадете с решетъчна лъжица върху суха хартия.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








