Мекичка питка със сирене и картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Мекичка питка със сирене и картофи
Мекичка питка със сирене и картофи
admin
Добавена от: admin
5710
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

около 200-250 гр. бяло брашно (тип 400) 
300 гр. картофено пюре
200 гр. сирене 
2 яйца 
10 гр. прясна мая 
1 ч.л. сол 
1 ч.л. захар 
200 мл по-гъсто кисело мляко
150 мл олио
сусам за поръсване
 

Разтворете маята в малко топла вода (окол 100 мл), в която сте сложили 1 ч.л. захар и 1 ч.л. сол, и оставете на топло да шупне. В друг съд сложете олиото, киселото мляко, солта, 1 яйце, 1 белтък, натрошеното сирене и картофеното пюре. В тази смес прибавете шупналата мая и смесете добре с дървена лъжица. Започнете постепенно да добавяте брашното с постоянно разбъркване. Тестото трябва да бъде много меко, да оставя диря, когато прокарате лъжица през него. Оставете го да втасва. С лъжица вадете неправилни купчинки от тестото и ги подреждайте в намазана с масло и поръсена с малко брашно тава. Внимавайте купчинките да не допират една до друга. Намажете ги с 1 жълтък и поръсете със сол и сусам. След това ги покрийте с кърпа и оставете да втасват още половин час. Сложете тавата в незагрята фурна и я включете на 200 градуса. Печете питката, докато добие приятен златисто-червен цвят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft