Мжадара - леща с ориз по ливански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Мжадара - леща с ориз по ливански
Мжадара - леща с ориз по ливански
admin
Добавена от: admin
54372
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.ч. кафява леща
1/2 ч.ч. ориз (най-добре басмати)
2-3 глави лук
сол, черен пипер
масло

Нарязаният лук се запържва до златист цвят. Лещата и оризът се слагат в една тенджера и заедно врат на силен огън в 4 ч.ч. вода, като след около 20 минути температурата се намалява наполовина. След сваряването им се изваждат и отцеждат. Прибавя се черен пипер и запърженият лук, като след това се захлупва моментално. Сервира се леко охладена, поднесена с кисело мляко и арабски хляб.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft