Миналата година с тази рецепта обрах всички овации на Никулден. Рибката просто се топеше в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Миналата година с тази рецепта обрах всички овации на Никулден. Рибката просто се топеше в устата
Миналата година с тази рецепта обрах всички овации на Никулден. Рибката просто се топеше в устата
27743
Миналата година с тази рецепта обрах всички овации на Никулден. Рибката просто се топеше в устата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Никулден наближава. Предлагаме ви една рецепта за подпечен на фурна пълнен шаран.

 

Необходими са ви следните продукти:

1 шаран
гъби ( по ваш избор)
2 лукчета "шалот"
3-4 малки лукчета ( може арпаджик)( при мен беше малък червен кромид)
1 морков
1 стрък селъри (целина)
150 мл.

бяло сухо вино
50 мл. зехтин
сол
чер пипер
магданоз


Начин на приготвяне:

Почистете рибата, отстранете главата и опашката. Посолете я отвън и отвътре и овкусете с чер пипер. Нарежете лука "шалот" на ситно и заедно с нарязаните на малки парченца гъби задушете с малко олио и 1-2 с.л. вода до омекване. Когато сместа изстине напълнете рибата и превържете с кухненски канап на няколко места. Нарежете моркова, целината и лукчетата (червеният лук).

 

Овкусете със сол, щипка чер пипер и магданоз. В тава налейте малко зехтин, сложете нарязаните зеленчуци, а върху тях рибата. Полейте с 3-4 с.л. бяло вино и зехтин и сложете в загряла на 200 гр. фурна. Изпечете, като по време на печенето поливайте по малко с останалото вино. Преди поднасяне поръсете с пресен магданоз.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft