Мраморен кекс с фъстъци
    
    
     
                
            
                20 Март 2015
            
            
            20032
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                1. Първо яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. В купа се поставя размекнатият маргарин, добавят се захарта и 4-те жълтъка. Всичко се разбива с миксер, докато сместа се обедини и се получи светложълто тесто.
2. Добавят се млякото, олиото, брашното, смлените фъстъци и бакпулверът. Хубаво се разбърква.
3. В друга купа белтъците се разбиват на твърд сняг, който се добавя в другата купа. Тук слагаме и стафидите.
4. Отделя се 1/3 от сместа и в нея се добавят какао и ром.
5. Във форма за кекс с дупка първо се изсипва жълтата смес, върху нея - кафявата и накрая - отново жълтата смес.
6. Пече се на 180 градуса 45-50 минути.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








