Надупена баница

вход през zajenata.bg
Надупена баница
admin
Добавена от: admin
136306
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
80 гр. брашно
2 супени лъжици сол
1 чаена лъжичка сода бикарбонат (равна)
250 гр. настъргано сирене или кашкавал
100 гр. извара
600 мл кисело мляко
5 яйца
100 мл олио

Първо включете фурната да загрява на 200 градуса, докато приготвяте баницата. 
В купа смесете брашното, солта и содата. 
Намачкайте заедно сиренето и изварата, и добавете в брашното. Разбъркайте. 
Прибавете киселото мляко и с лъжица или тел разбъркайте, докато се поеме от продуктите и сместа се разреди. 
Добавете яйцата и олиото, и отново разбъркайте цялата смес. 
Нарежете корите или ги накъсайте на парчета. Трябва да ги разделите добре, след това ги потапяйте по няколко наведнъж в съда с плънката. Не поставяйте нарязаните кори наведнъж, а разбърквайте добре след всяка нова порция, за да се навлажнят добре от плънката. Всички кори, които поставите вътре, трябва да бъдат навлажнени от яйчената смес. 
Когато всички кори са добре объркани, оставете ги да престоят вътре около 5 минути. След това излейте сместа в ненамазнена тава с размери 25х35 см. Сложете баницата да се пече в предварително загрятата фурна около 40 мин., или докато горната повърхност получи приятен златист цвят. 
Докато се пече баницата, пригответе 4 чаши или купички. Обърнете (надупете) изпечената баница върху тях (поставете ги под 4-те й края). Оставете баницата да престои така около 20 мин. 
Така баницата ще остане пухкава и въздушна, без да спада обемът й. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft