Кексове сме ви показвали всякакви, но това е може би едновременно най-бързата и най-вкусната рецепта. Малката тайна тук - в сместа за кекса се слага пакетче ванилов пудинг на прах, който именно придава на готовия сладкиш копринена мекота и нежност.
Любимият кекс с орехи и пудинг ванилия
Продукти (съставките се измерват с чаша от 200 мл):
- 4 яйца
- 1 чаша захар
- 1 ванилова захар
- 1 чаша олио
- ½ чаша кисело мляко
- ½ чаша прясно мляко
- 2 чаши брашно
- 1 ванилов пудинг (не е необходимо да се вари)
- 1 бакпулвер
- 1 чаша нарязани или смлени орехи
За да намажете и поръсите добре формата:
- 30 г маргарин/масло или 2 супени лъжици олио
- малко брашно.
Приготвяне:
1. Намажете формата с маргарин или олио и поръсете с брашно. Отърсете излишното. Включете фурната на 180 градуса, за да загрее.
2. Разбийте яйцата (без да разделяте белтъците), добавете захарта и ваниловата захар и продължете да разбивате.
Снимка: Pinterest
3. Когато яйцата се сгъстят, добавете всички останали съставки, първо течните, а след това сухите (смесете пудинг праха с останалите сухи съставки) и бавно разбъркайте с лъжица.
Снимка: Pinterest
4. Изсипете получената смес във формата за кекс и печете около 40-60 минути. Оставете леко да се охлади, извадете от формата и поръсете с пудра захар.
Снимка: Pinterest
Можете също да го покриете с шоколадова глазура или плодова глазура, или с кралска глазура (разбити белтъци с пудра захар, докато се постигне желаната гъстота).
Снимка: Pinterest
Да ви е сладко!