Най-лошият вид месо: Диетолог ви предупреждава да го избягвате! То причинява много заболявания!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Най-лошият вид месо: Диетолог ви предупреждава да го избягвате! То причинява много заболявания!
3350
Източник: За Жената
Снимков материал: Pixabay
Най-лошият вид месо: Диетолог ви предупреждава да го избягвате! То причинява много заболявания!

Механично отделеното месо  (МСМ) е хранителен продукт, който поражда много противоречия.

Диетолозите предупреждават за консумацията му поради ниската му хранителна стойност и потенциалните рискове за здравето .

Можете да научите повече за този вид месо в тази статия.

Какво е механично отделено месо (МОМ)?

Месото е важна част от нашата диета, защото ни осигурява много ценни хранителни вещества, като протеини, витамини от група В, желязо и калций .

механично отделено месо

Снимка: pixabay

При избора на месо е важно да се обърне внимание на неговото качество .

Механично отделеното месо, известно още като MОM, е продукт, получен в резултат на процеса на отделяне на месото от костите.

Този процес включва и отделянето на части като нокти, сухожилия или кости, които иначе не се използват за консумация от човека.

МОМ често се използва в кренвирши, консервирани продукти, колбаси, кайма, кюфтета и др .

кайма от МОМ

Снимка: pixabay

Тези продукти са популярни поради ниската си цена – MОM може да струва до десет пъти по-малко от качественото месо.

Защо трябва да избягвате МОМ?

Месото, обозначено като MОM на опаковката, често съдържа големи количества химикали и консерванти, които се добавят, за да удължат срока на годност.

кренвирши месо

Снимка: pixabay

Това е силно преработен продукт, често с високо съдържание на фосфати и полифосфати, което може да доведе до нарушена регулация на минералния метаболизъм в организма.

Според диетолозите, редовната консумация на тези продукти може да допринесе за повишаване на холестерола и наддаване на тегло поради високото им съдържание на мазнини и калории.

Експертни препоръки

Магдалена Яжинка-Йенджеевска, диетолог в клиниката „Диетосфера“, нарича МОМ „месни отпадъци“ и предупреждава за честата му консумация.

Тя твърди, че производственият процес разрушава структурата на месните влакна, намалявайки хранителната стойност на месото.

Ето защо, диетолозите препоръчват да се избягват продукти, съдържащи МСМ, и да се предпочита прясно месо с опростен състав, което е по-малко обработено и не съдържа вредни химически добавки .

МОМ месо

Снимка: pixabay

Когато купувате месо, е важно внимателно да четете етикетите и да проверявате процента на съдържание на месо, за да сте сигурни, че консумирате качествени продукти.

Желаем ви добро здраве!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft