Нежно тирамису с праскови

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Нежно тирамису с праскови
Нежно тирамису с праскови
admin
Добавена от: admin
19058
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

900 гр. праскови

75 гр. захар

250 гр. сирене Маскарпоне

250 гр. сметана

2 супени лъжици лимонов сок

150 гр. смлени бисквити

2 супени лъжици нарязани бадеми

половин лъжица лимонена кора

Прасковите са попарват, обелват се и се почистват от ядките. Две трети от прасковите се оставят настрана, а другите се нарязват, намачкват и се смесват със захарта. Смесват се с Маскарпонето, сметаната, сока и кората от лимон.

Половината от бисквитите се поставят в съд – натрошават се, половината от крема с праскови се намазва върху бисквитите и се заравнява. Подреждат се другите бисквити, а върху тях се поставя останалият крем. Десертът се оставя за 4 часа в хладилник. Бадемите се запичат в сух тиган и се охлаждат. Останалите половинки от прасковите се нарязват на парченца и с тях се украсява кремът. Бадемите се поръсват отгоре.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft