Нова рецепта, която никой не знае: Шницели от тиквички, по-вкусни от месо! Лека и здравословна рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нова рецепта, която никой не знае: Шницели от тиквички, по-вкусни от месо! Лека и здравословна рецепта
Нова рецепта, която никой не знае: Шницели от тиквички, по-вкусни от месо! Лека и здравословна...
3956
Източник: За Жената
Нова рецепта, която никой не знае: Шницели от тиквички, по-вкусни от месо! Лека и здравословна рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Открийте тази невероятно лесна, но невероятно вкусна рецепта с тиквички, която ще изненада всички ваши гости!

Това ястие, вдъхновено от турската кухня, съчетава пресни съставки и лесно приготвяне, създавайки здравословно, икономично и неустоимо ястие.

Идеална за всеки повод, тази рецепта ще спечели сърцето и небцето ви,. Ето какво ви е необходимо за фантастично вкусните Шницели от тиквички :

Шницели от тиквички

Продукти:

  • 3 тиквички (средно големи)

За бланширане:

  • 2 литра вода (за вряща вода)
  • сол на вкус (1,5 чаени лъжички)
  • 1 чаена лъжичка сушен чесън (на прах)
  • 2-3 супени лъжици ябълков оцет
  • 2-3 дафинови листа
  •  5-6 зърна черен пипер

Смес за паниране:

  • 4 яйца
  • 50 грама пармезан (настърган)
  • 1 чаена лъжичка сушен магданоз
  • 1 чаена лъжичка подправка за месо (или смес от подправки на вкус)
  • 1 чаша галета
  • 50 грама брашно
  • 1 чаена лъжичка червен пипер (сладък, на прах)
  • Олио за пържене (при необходимост)
  • Сос по избор (например китайски сладко-чили сос)

Приготвяне:

1.

Пригответе тиквичките: Обелете и нарежете тиквичките на лентички, така че да се съединят от страната на стъблото.

ветрило тиквички

Снимка: YouTube

В голяма тенджера кипнете 2 литра вода, добавете сол на вкус, сушен чесън, ябълков оцет, дафинов лист и черен пипер на зърна.

2. Бланширане: Сложете тиквичките във врящата вода и гответе на слаб огън за 2-3 минути, покрити.

След това внимателно ги извадете и ги оставете да се охладят леко. Подсушете ги с кухненска хартия, за да отстраните излишната влага.

3. Пригответе сместа за паниране: В дълбока купа разбийте яйцата. Добавете настърган пармезан, сушен магданоз и подправка за месо. В отделни купички пригответе галета и брашно, смесено с черен пипер.

4. Паниране: Потопете всяко парче тиквичка в сухата смес, след това в яйчената смес.

паниране тиквички

Снимка: YouTube

5. Пържене: Загрейте олио в тиган на средно силен огън. Запържете панираните тиквички до златисто кафяво от двете страни (около 2-3 минути на страна). Извадете ги върху кухненска хартия, за да попие излишното масло.

пържене тиквички

Снимка: YouTube

6. Сервиране: Сервирайте тиквичките топли със сос по ваш избор – препоръчваме китайски сладко-чили сос за допълнителен вкус.

шницели от тиквички

Снимка: YouTube

Съвет: За още по-здравословен вариант, можете да изпечете тиквичките във фурна на 200°C за около 15-20 минути, вместо да ги пържите.

Насладете се на това вкусно и лесно ястие, приготвено с любов! Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft