Новогодишна баница с късмети

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Новогодишна баница с късмети
Новогодишна баница с късмети
admin
Добавена от: admin
31273
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

брашно - 1 кг
вода - 1 ч.ч.
олио - 4 с.л.
оцет - 2 с.л.
масло - 1 пакетче (125 г)
сирене - 300 г
извара - около 100 г
яйца - 6 броя
кисело мляко - 4 с.л.
сода - 1 ч.л., за хляб
сол - щипка

Пресейте брашното и прибавяйки водата, оцета, солта, олиото и едното яйце, замесете тестото, докато стане на шупли. Оставете го да почине за около 1/2 час. Разделете го на отделни питки, с големината на юмрук. Намажете ги с масло. Слагайте една върху друга 3 питки и ги разточвайте на възможно най- тънка кора. Сложете първата кора върху намазнен плот. Намажете я с разтопено масло.
Пригответе плънката като смесите натрошеното сирене, изварата, 4 яйца, содата и киселото мляко. Разпределете от плънката върху първата кора и внимателно я навийте откъм дългата страна на стегнато руло. Готовото руло завийте по ръба на подмазнена кръгла тавичка. Процедирайте така с всички останали кори, като ги редите плътно в тавата във формата на охлюв до изчерпване на количествата. На места слагайте увити в алуминиево фолио късмети. Отгоре баницата се намазва с последното разбито яйце.
Сложете баницата да се пече за около 35-45 минути в умерено загряна фурна. Готовата баница завийте с кърпа, докато се охлади. 
Баницата може да приготвите и с готови кори, ако не сте уверени в уменията си да точите :) При всички положения ще е вкусна!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft