Нутела бомбички

вход през zajenata.bg
Нутела бомбички
admin
Добавена от: admin
24545
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр нарязан тъмен шоколад

120 мл сметана

2 супени лъжици (30 гр) разтопено масло

120 гр Нутела или друг течен шоколад

пудра захар

нарязани лешници

Поставете шоколада в купа и оставете настрана. 
В малка тенджерка изсипете сладката сметана и маслото и оставете сместа на котлона, докато се сгорещи (не трябва да завира). 
Сметановият крем се излива върху натрошения шоколад в купата и се оставя да престои една минута. Разбърква се, докато сместа стане на гъст крем. Добавя се и течният шоколад, разбърква се, след което сместа се прехвърля в тава и се покрива с прозрачна фолио. 
Слага се в хладилника за около 2 часа, за да се втвърди. 
С помощта на две лъжици от охладената шоколадова смес се оформят малки топки, които се овалват в пудра захар или натрошени лешници.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft