Ньоки с прошуто
22 Декември 2011
3049
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г готови картофени ньоки
1 с л зехтин
1 скилидка чесън
100 г ситно нарязано Прошуто
100 г консервиран зелен фасул
100 г замразен зелен грах
2 с л ситно настърган Пармезан
сол
смлян черен пипер
Ньоките се сваряват според указанието на опаковката. Междувременно зехтинът се загрява на среден огън в дълбок тиган. Прибавят се пресованият чесън и Прошутото. Изпържват се за 1-2 минути. Прибавят се отцеденият, нарязаният фасул и замразеният грах. Задушават се за 5 минути или докато омекнат зеленчуците. Тиганът се сваля от огъня и се добавят отцедените ньоки и 1 с л настърган Пармезан. Ястието се посолява и се подправя със смлян черен пипер на вкус. Разбърква се и се разпределя в 4 чинии. Ньоките се поръсват с останалия Пармезан.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари