 
                
             Десерти
                                
                            
                        
                        Десерти
                        Мойте Рецепти
Няма никакво съмнение: тази феноменална шоколадова торта ще ви стане любимото лакомство. Ето защо: Трябват ви само две съставки, приготвя се лесно, изчезва за няколко минути и, което е особено важно, безбожно вкусен е!
Загрейте фурната на 170 ° C. Намажете тава с диаметър 15-18 см с олио. 
Яйцата трябва да са на стайна температура. Разделете жълтъците и белтъците. 
Накълцайте шоколада ситно и го разтопете на водна баня. 
Разбийте белтъците на сняг. 
Смесете разтопения шоколад и жълтъците. 
В сместа с шоколада добавете половината от белтъците внимателно и бавно разбъркайте. 
Постепенно добавете останалата част от белтъците и отново объркайте всичко добре. 
Прехвърлете сместа в тортена форма. Ударете формата няколко пъти в плота, за да се спукат евентуалните балончета въздух. 
Печете 30-40 минути. Проверете готовността с клечка за зъби. 
Когато тортата се охлади, я извадете от формата. 
Не се притеснявайте, ако е напукана и с намален обем.
 


 
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








