Оригинална лазаня с тиква

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Оригинална лазаня с тиква
Оригинална лазаня с тиква
admin
Добавена от: admin
14483
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 опаковка готови кори за лазаня
1 малка тиква
1 домат
1 глава лук
200 грама кашкавал
2-3 скилидки чесън
200 мл прясно мляко
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица масло
1 супена лъжица брашно
половин кубче бульон
малко индийско орехче
сол, черен пипер

Лука, чесъна, доматите и тиквата се нарязват на малки кубчета. В загрято олио се запържват нарязаните зеленчуци, след което се долива бульонът и се задушават на слаб огън. Преди края на готвенето сместа се посолява и овкусява с черен пипер.
За соса бешамел загрейте маслото, разбъркайте вътре брашното, запържете за кратко, а след това изсипете млякото, като разбърквате непрекъснато, за да не се образуват бучки. Варете 10 минути, след това добавете индийско орехче, сол и черен пипер на вкус.
Намажете тавичката с масло и последователно редете корите за лазаня, соса бешамел и зеленчуковата плънка. Завършете със слой от кори, след което върху изсипете останалата част от соса. Най-отгоре настържете кашкавал.
Печете лазанята 15 минути на 200 градуса.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft