Оризови кюфтенца със сирене
    
    
     
                
            
                10 Юли 2014
            
            
            20577
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Водата се поставя в тенджерка и когато заври, в нея се добавя оризът. Огънят се намалява и се вари, докато водата се изпари. Разбърква се често, за да не залепне оризът. Оставя се да се охлади и се добавят сиренето (настъргано или натрошено) и яйцето. Всичко хубаво се измесва, за да се обединят напълно продуктите. Опитва се и се добавят сол и черен пипер на вкус.
От сместа се оформят кюфтенца или пръчици. Сместа е гъста, не се лепи, а ако лепне, леко се навлажняват ръцете с вода. Всяко кюфте се потапя в разбитото яйце, след това в галета или нишесте, и се пържи в достатъчно количество загрято олио. 
Кюфтенцата се надуват, коричката им е хрупкава, а вътрешността - мека.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








