1 опаковка бутер тесто 
6 резена бекон, сварен и нарязан на ситно
225 гр. крема сирене, размекнато  
1 чаша (плътно натъпкана) пресен спанак, накълцан
1/2 ч.л. нарязан пресен лук
1/2 ч.л. нарязан пресен градински чай
1/4 ч.л. чесън на прах
черен пипер на вкус
1/2 чаша настъргано швейцарско сирене (кашкавал)
1/4 чаша настърган пармезан
С дървена лъжица в купа смесете бекона, крема сиренето, спанака, пресния лук, градинския чай, чесъна и черния пипер. Объркайте заедно със сирената (и кашкавала).
Разстелете размразеното тесто върху леко набрашнен плот. Отгоре равномерно разпределете сместа с бекон и спанак. Започвайки от близкия край навийте тестото нагоре на стегнато руло. 
Леко разтеглете рулото с длани (внимателно подпъхнете краищата). С назъбен нож нарежете рулото на кръгчета с дебелина около 0,5 см. 
Загрейте фурната на 190 градуса. Покрийте тавичка с хартия за печене и подредете отгоре охлювчетата тесто на разстояние около 2 см. едно от друго. Изпечете ги за 15-тина минути до златисто-кафяво. Поднесете топли. 
 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








