Охлювчета с бекон и спанак

вход през zajenata.bg
Охлювчета с бекон и спанак
admin
Добавена от: admin
7334
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 опаковка бутер тесто 
6 резена бекон, сварен и нарязан на ситно
225 гр. крема сирене, размекнато  
1 чаша (плътно натъпкана) пресен спанак, накълцан
1/2 ч.л. нарязан пресен лук
1/2 ч.л. нарязан пресен градински чай
1/4 ч.л. чесън на прах
черен пипер на вкус
1/2 чаша настъргано швейцарско сирене (кашкавал)
1/4 чаша настърган пармезан


С дървена лъжица в купа смесете бекона, крема сиренето, спанака, пресния лук, градинския чай, чесъна и черния пипер. Объркайте заедно със сирената (и кашкавала).
Разстелете размразеното тесто върху леко набрашнен плот. Отгоре равномерно разпределете сместа с бекон и спанак. Започвайки от близкия край навийте тестото нагоре на стегнато руло. 
Леко разтеглете рулото с длани (внимателно подпъхнете краищата). С назъбен нож нарежете рулото на кръгчета с дебелина около 0,5 см. 
Загрейте фурната на 190 градуса. Покрийте тавичка с хартия за печене и подредете отгоре охлювчетата тесто на разстояние около 2 см. едно от друго. Изпечете ги за 15-тина минути до златисто-кафяво. Поднесете топли. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft