Паеля

вход през zajenata.bg
Паеля
admin
Добавена от: admin
10092
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150 г замразен грах
1 червена чушка
1 голям месест домат
1 глава лук
4 пилешки филета (около 500 г)
200 г чеснов колбас или дебарцини
8 обелени сурови скариди
3 с.л. зехтин
сол и черен пипер
1 щипка шафран или куркума
250 г объл ориз
¾ л пилешли бульон
Украса по желание:
½ връзка едро нарязан магданоз
1 нарязан лимон

1. Грахът се оставя да се размрази. Чушката се измива, разполовява се на парчета по около 2 см. Доматът се измива и разполовява, отстранява се семенната част, а останалото се нарязва на ситно.
2. Пилешките филета се нарязват на хапки, а колбасът- на тънки кръгчета. Скаридите се изплакват и отцеждат.
3. В голям тиган се сгорещява зехтинът и пилешките филета се запържват за около 5 минути. Подправят се със сол и черен пипер и се изваждат. В същия тиган се слагат скаридите и се пържат около 2-3 минути. Изваждат се и заедно с филетата се запазват топли.
4. В тигана се запържват чушките и лукът. Добавят се доматите и грахът и се задушава около 5 минути. Подправя се със сол, черен пипер и шафран или куркума и се прибавя оризът. Разрежда се бульона. Ври на среден огън около 20 минути без капак, докато поеме течността.
5. Месото, колбасът и скаридите се разпределят върху ориза. Оставя се на среден огън около 15 минути. Подправя се на вкус с нарязан магданоз и парчета лимон.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft