Панакота със сос кафе

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Панакота със сос кафе
Панакота със сос кафе
admin
Добавена от: admin
10752
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 листа желатин - по 2 гр. всеки
360 мл сметана
100 гр. пудра захар
прахче ванилия
50 мл сварено кафе еспресо

За сиропа с кафе:

50 мл еспресо
50 гр. пудра захар

Сложете желатина в купа със студена вода, за да се накисне. Вземете 7-8 чашки за еспресо (или 4 формички за крем карамел) и намажете вътрешността им с малко олио или зехтин. 

В незалепващ тиган внимателно загрейте сметаната и захарта при непрекъснато бъркане. Добавете ванилията, а след това - 50 мл.  силно еспресо. Щом сместа стане кремообразна и започне да къкри леко, дръпнете я от огъня. 

Изстискайте водата от листата желатин и я объркайте с крема. Прецедете сметановата смес през сито в кана или купа, след това я разпределете в приготвените формички/чашки. Оставете ги във фризер за поне 4 часа.

За сиропа:

Разбъркайте чашката еспресо със захарта в тенджерка. Варете на тих огън няколко минути, докато сместа заприлича на сироп, но не прекалено много, за да не добие горчив вкус. Пресипете в малка каничка и оставете да се охлади и посгъсти. 

Потопете купичките с десерта за кратко в гореща вода, след което прокарайте остър нож по ръбовете и ги обърнете върху десертни чинии.

Поднесете панакотата залята със соса кафе.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft