Парени яйца по мексикански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Парени яйца по мексикански
Парени яйца по мексикански
admin
Добавена от: admin
5782
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 бр. яйца
1 ч.ч. сварен зрял фасул (200 г)
1 ч.ч. царевица (200 г)
1 бр. зелена чушка
1 стрък зелен лук
800 г домати (консервирани - 1 буркан)
5-6 стръка магданоз
1 ч.л. риган
лют пипер, сол

В тенджера се изсипват доматите, лукът (на колелца), чушката (на ивички). Поставят се и подправките. Кипва и се оставя да ври на тих огън 10 минути. В широк и дълбок тиган се сипват 1/2 л вода, 1 ч.л. винен оцет и сол. Кипва се, огънят се намалява и внимателно се счупват яйцата. Варят се 5-7 минути, след това се изваждат с решетъчна лъжица. Свареният сос се пасира, прибавят се фасулът и царевицата. В порционна чиния се поставя от горещия сос, а върху него - по две яйца. Сервира се с препечени филии хляб.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft