Патладжанени пръчици с чесън

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Патладжанени пръчици с чесън
Патладжанени пръчици с чесън
admin
Добавена от: admin
34248
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 средно големи патладжана
сол
оцет
чесън
по желание - копър
връзка магданоз
олио за пържене
 

Обелете патладжаните, измийте ги и нарежете на пръчици. Поставете ги в гевгир и посолете обилно. Оставете така да се изкисват около половин-един час, така че да се отцеди горчивият сос. Измийте ги отново, подсушете със салфетки и ги изпържете на маслена баня в добре загрят тиган (без да ги овалвате в брашно!). 
Щом се зачервят добре, извадете патладжанените пръчици да се отцедят върху домакинска хартия или салфетки. Пригответе дресинг от оцета, счукания чесън (1-2 скилидки) и нарязания магданоз. Залейте с него патладжаните и изчакайте да попият ароматите. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft