Патладжанени рулца със сирене и орехи
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            14208
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	2 патладжана
	400 г сирене Фета
	100 г орехи
	4 скилидки чесън
	5 с.л. зехтин
	черен пипер
	сол
Време: 80 минути
Патладжаните (2 бр) се нарязват на тънки филийки, посоляват се и се оставят за половин час да престоят, докато пуснат горчивия си сок. След това се измиват и подсушават. Изпичат се до пълна готовност с малко зехтин (5 с.л.). Сиренето Фета (400 г) се смесва с натрошените орехи (100 г), пресования чесън(4 скилидки), черния пипер и солта. С тази плънка на ролца се завиват патладжановите филийки, като се фиксират с клечки за зъби.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








