Печен шаран с доматен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Печен шаран с доматен сос
Печен шаран с доматен сос
admin
Добавена от: admin
63656
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 г филе от шаран
2 моркова
2 глави лук
сол на вкус
че­рен пипер на вкус
олио за пържене
брашно за овалване
За соса:
3 големи домата
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 с.л. захар
риган на вкус
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
сок от 1/2 лимон 

Мариновайте рибата за 30 минути в солена вода, изцедете и подсушете. Оваляйте шарана в брашно, сложете го в тава и по­крийте с фолио. Нарежете морковите и лука и ги запържете за 4 минути, като ги прибавите към рибата и отново покрийте.
За соса: нарежете доматите на ситно, приба­вете останалите продукти и ги разбъркайте добре. Ако сосът е гъст, може да добавите малко вода. Залейте рибата, покрийте и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft