Печени наденички в тесто - нещо по-така по английски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Печени наденички в тесто - нещо по-така по английски
Печени наденички в тесто - нещо по-така по английски
admin
Добавена от: admin
13942
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

130 гр. брашно 
1 чаена лъжичка сол 
3 яйца 
300 мл прясно мляко 
1/2 чаена лъжичка бакпулвер 
1 супена лъжица масло 
пресен магданоз 
150 гр. бекон, нарязан на тънки ивици 
5-6 наденички

Традиционно английско ястие, което се състои от наденички и смес за известния Йоркширски пудинг. Често се сервира със зеленчуци и сос от лук.

Включете фурната да се загрее на 200 градуса.

Смесете брашното, солта и яйцата. Постепенно добавете млякото при непрекъснато разбъркване с дървена лъжица. Оставете да престои 30 минути.

През това време увийте всяка наденичка в парче бекон.

Сложете маслото в огнеупорна тава и поставете във фурната, за да се разтопи.

В разтопеното масло поставете наденичките и запечете във фурната няколко минути. След това ги обърнете от другата страна и печете още няколко минути.

В сместа от яйца и брашно добавете бакпулвера и излейте тестото върху наденичките.

Поръсете със ситно нарязан пресен магданоз и пъхнете във фурната за около 30 минути или докато тестото бухне и се зачерви. Не се притеснявайте, тестото ще спадне няколко минути след като извадите тавата от фурната.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft