Печено пиле с вино и сметана по нов начин, лесно се прави, а колко е вкусно, пръстите да си оближеш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Позитивни мисли
Печено пиле с вино и сметана по нов начин, лесно се прави, а колко е вкусно, пръстите да си оближеш!
4384
Печено пиле с вино и сметана по нов начин, лесно се прави, а колко е вкусно, пръстите да си оближеш!

О, това пиле! Да призная, когато за първи път го готвих, такъв резултат не съм очаквала - дори гърдите, които често остават сухи! Някакъв абсолютно магически мирис. И в момента, когато имате готово пиле, с красива, хрупкава коричка, се чувствате буквално в седмото небе.
 
И ако в този момент някой влезе в кухнята, някой, който не знае, че подобно угощение го очаква, ще каже нещо като "ох-хо-хо!", ще започне да се оглежда, а след това ще бъде първият пред чинията - това е щастие!
 
Ще ви трябва: 

  • пиле с тегло около 2 килограма 
  • с 200 мл сухо бяло вино 
  • 200 мл сметана (10-20%) 
  • 4 скилидки чесън 
  • 1.5 чаена лъжица сол 
  • стрък прясна мащерка (20 г), 
  • няколко листа на пресен градински чай 
  • спринцовка с дебела игла

 

Как се готви: 

1.

Загрейте фурната до 180 ° С. Пилето се изплаква и изсушава със салфетки.

2. Обелете скилидките чесън, добавете ги в хаванчето и добавете солта към чесъна, направете го на кашичка

3. В отделна купа смесете виното, сметаната, добавете пастата от чесън и разбъркайте добре.

4. Сега половината от приготвената марината трябва да бъде инжектирана в пилешкото месо. Сложете от маринатата в спринцовката и направете пилешка инжекция. Ако тече малко, не се притеснявайте, ще го налеете по време на печенето.

5. Когато инжектирате маринатата, задръжте иглата така, че да не изскочи от налягането. 
 
6. Билките (листа от мащерка и градински чай) трябва да се поставят под кожата на пилето. Леко повдигнете гърба и гърдите - и поставете подправките там. Колкото повече, толкова по-добре. Само много внимателно, не разкъсвайте кожата.
 
7. В идеалния случай пилето трябва да бъде оставено в това състояние (напояване с останалата марината и покриване с фолио), за няколко часа или по-добре - през нощта. След това обикновено получавате магически резултат. Но, разбира се, можете да го поставите във фурната и веднага.
 
8. Поставете пилето във формата, в която ще се пече и го поръсете с останалите клонки, а след това леко го поръсете със зехтин.

9. Печете в предварително загрята фурна от 180 ° за 50-60 минути. Опитайте веднъж на 10 минути да напоявате пилето със соса, който ще се събере на дъното на съда.

Бон апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft