Пиле в ананасов сос

вход през zajenata.bg
Пиле в ананасов сос
admin
Добавена от: admin
23492
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3-4 броя пилешки филета или гърди 
1 компот от ананас - плода и сока 
2 с.л. на­турално нише­сте
1/2 чаша пилешки бульон
40-50 гр. мас­ло
1/2 ч.л. захар
няколко капки сос Табаско
1 с.л. лимо­нов сок
 

Предварително изпечете пилешкото на скара или във фурна до готовност. През това време отделете 1 ч.ч. от ананасовия сок и го кипнете в тенджерка. Размийте нишестето с бульона и го добавете към компота, така че да се сгъсти на сос. Овкусете с кубче мас­ло, 1/2 ч.л. захар, няколко капки Табаско и лимо­новия сок. Добавете сол на вкус. Изпечените филета (гърди) поставете върху лист алуминиево фолио, намажете с останалото масло и върху им подредете парченца от плода на ананаса. Посолете на вкус, след което завийте фолиото внимателно около пилешкото и пъхнете в загрята фурна, за да се затопли месото и да се овкуси от ананаса. Поднесете филетата, залети със соса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft