4 големи пилешки гърди, обезкостени и почистени от кожата
	1 пакетче масло
	фино настъргана кора от 1/2 лимон
	1 с.л. лимонов сок
	1 с.л. пресен магданоз, фино накълцан
	1 скилидка чесън, счукан
	сол и черен пипер на вкус
	4 - 5 с.л. брашно
	1 пакетче галета
	олио за пържене
	лимон за украса
	За гъбения сос:
	3 с.л. масло
	1 с.л. брашно
	1 ч.л. соев сос
	1 с.л. сухо бяло вино
	250 гр. печурки от консерва, отцедени
	1/2 ч. чаша заквасена сметана
	сол и черен пипер на вкус
	Начукайте пилешките гърди, така че да станат максималко тънки. Размесете маслото с лимонената кора, лимоновия сок, магданоза, чесъна и солта. Разтелете го върху хартия за печене и го навийте на руло. Поставете в хладилника, докато се втвърди.
	Извадете маслото, нарежете го на малки парченца и го разпределете върху пилешките гърди. Направете месото на стегнати рулца, като ги забодете с клечки за зъби или коктейлни пръчици.
	Оваляйте рулцата в брашно, после в разбото яйце и накрая в галетата. Охладете месото в хладилника за около 1 час.
	Сгорещете мазнината и пържете пиелто около 15 минути в кошничката на дълбок тиган или във фритюрник. Отцедете месото добре върху салфетка.
	Сервирайте пилето веднага, гарниарно в резенчета лимон, или полято с гъбен сос.
	За да приготвите соса: разтопете маслото в тиган. Добавете гъбите и поръсете с брашното. Разбъркайте добре. Покрийте тигана и оставете на слаб огън 5 - 10 минути, като бъркате често. Добавете соевия сос и виното. Изсипете и сметаната, като бъркате непрекъснато. Изключете огъня. Малко преди да сервирате, отново върнете соса на котлона, и загрейте, докато започнат да се получават мехурчета. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








