Пиле по корсикански
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            13260
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Пилето се изчиства и се нарязва на парчета.
	В тенджера се запържва сланината, нарязана на парчета и се прибавят гъбите (цели, ако са дребни, или нарязани, ако са едри), маслините, нарязани на парчета, доматите и картофите, нарязани на филийки и накрая пилешкото месо.
	Ястието се залива с 1/2 чаша коняк и вода, колкото е необходимо, и се оставя да ври, докато месото омекне.
	Може да се подправи с магданоз, черен пипер и сол на вкус, непосредствено преди да се свали от огъня. 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








