Пиле с боровинков сос

вход през zajenata.bg
Пиле с боровинков сос
admin
Добавена от: admin
13666
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пиле около 1,500 кг

500 г боровинки

100 мл бяло вино

3 с.л. акациев мед

75 гр бели стафиди

6 стръка кориандър

2 с.л. олио

6 стръка мащерка (или 1 с.л. сушена мащерка)

сол на вкус

черен пипер на вкус

сокът на 1 лимон

Пилето се измива добре и се порционира. Подсушава се с домакинска хартия и се изпържва до златисто в 1 с.л. олио. Овкусява е с мащерката, солта и черния пипер. Залива се с виното и се оставя да къкри в тигана, докато алкохолът изври напълно, след което към него се добавя медът и няколко с.л. вода и пилешкото се оставя да се задуши с тях 30-тина минути, като се бърка периодично. Готовото пиле се изважда от тигана в чиния. През това време се измиват и подсушават боровинките. Прехвърлят се заедно със стафидите в тигана (където е останал отцеденият от пилето сос) и се варят в соса няколко минути, докато се разпукат и разварят добре. Сосът се доовкусява (ако е необходимо) и в него се излива лимоновият сок. 
Пилешкото се разпределя по чиниите и се поднася залято с боровинковия сос и украсено с нарязания кориандър.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft