Пиле Тандури

вход през zajenata.bg
Пиле Тандури
admin
Добавена от: admin
8414
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1-2 кг пилешко месо

бутчета, крилца или цяло пиле, разделено на парчета

МАРИНАТА:

2 скилидки чесън
60 мл настърган пресен джинджифил
2 ч л гарам масала
1 ч л каенски пипер
1 ч л червен пипер
1/2 ч л куркума
1 ч л сол
250 г гъсто кисело мляко
60 мл лимонов сок
1 с л олио
 

В неголяма купа се смесват всички продукти за маринатата. Леко се отделя кожата на пилешките гърди и бутчета.  Парчетата пиле се поставят в голям плик.  Заливат се с маринатата.  Пликът се завръзва и се обръща няколко пъти, за да се покрие месото добре с маринатата.  Пликът се поставя в съд и се прибира в хладилника за една нощ.  Месото (без плика) се прехвърля в огнеупорна тава. Пиле Тандури се пече се в предварително загрята фурна на 230 С за около 35-40 минути като периодично се обръща. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft