Какво да сготвим набързо с пилешки филета

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешки гърди със сметана
780956
Пилешки гърди със сметана

Пилешки гърди със сметана

2 двойки пилешки гърди, обезкостени и без кожа
1/2 ч.л. лимонов сок
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
2 с.л. масло

за соса:

¼ ч.ч. бульон
¼ ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. сметана
сол и пипер
лимонов сок, ако е необходимо

1. Натрийте пилешките гърди със солта, черния пипер и лимоновия сок. Оставете ги малко да се мариноват.
2. Включете фурната да загрява на 200 С.
3. Загрейте в тиган маслото докато се разпени на не-много висока температура, защото кравето масло бързо загаря и покафенява.
Запържете за кратко гърдите в него.
4. Сложете пилешките гърди в тавичка и ги оставете в загрятата фурна. След 6 минути ги извадете и проверете дали са готови. Когато ги натиснете с пръст и месото пружинира, а не е меко и лигаво - готови са. Извадете ги в сервирна чиния.
5. Изсипете в маслото, в което запържихте гърдите соса от печенето. Добавете бульона и виното и ги кипнете, да поврат няколко минути. Прибавете сметаната. Варете на слаб огън да се сгъсти соса. Подправете със сол, черен пипер и няколко капки лимонов сок на вкус.
6. Залейте соса върху пилешките гърди и сервирайте.
 

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft