Пилешко с куркума
	Необходими продукти:
	300 гр пилешко филе
	5-6 с. л. кисело мляко
	1 глава лук
	2-3 скилидки чесън
	джинджифил
	червен пипер
	кардамом
	канела
	кимион
	кориандър
	куркума
	гарам масала
	кайенски пипер (лют червен)
	магданоз
	сол
	олио
Загрейте мазнина в дълбок тиган и запържете за кратко канелата и кардамома, колкото да я овкусят. Махнете ги от тигана и добавете накълцания лук. Изчакайте да се задуши и прибавете чесъна и джинджифила.
Нарежете пилешкото на парчета и го сипете в тигана. Разбъркайте и щом се запържи, сипете всички останали подправки (по около чаена лъжичка от всяка), предварително смесени в купичка.
Разбъркайте и долейте 150 мл гореща вода. Похлупете тигана и оставете да се задушава, докато се получи гъст сос.
Накрая сипете киселото мляко, объркайте и оставете да се довари още 5-10 минути. Ястието се поднася върху канапе от сварен ориз и поръсено с накълцан магданоз или кориандър.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







