Пирожките на леля Стефка

вход през zajenata.bg
Пирожките на леля Стефка
admin
Добавена от: admin
9613
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
1 кг брашно
1 убче мая
2 супени лъжици захар
1 супена лъжица сол
2 жълтъка
1 чаша олио
550 мл прясно мляко
За намазване:
2 белтъка
5-6 супени лъжици галета
За плънката:
100 гр. салам
100 гр. кашкавал
100 гр. сирене
малко кетчуп
щипка риган
олио за пържене

Замесва се тесто с хладкото мляко и всички останали съставки. В зависимост от брашното може да ползвате малко повече или по-малко мляко, но тестото, което ще замесите, трябва да бъде средно меко. Оставете го да втаса. 

Втасалото тесто премесете и разделете на около 20-40 топки, в зависимост от размера на пирожките, които искате да направите. Всяко топче разточете на овална форма, след което в средата поставете от плънката и навийте на руло. Можете да оформите и като възглавнички, ако искате. 
Оваляйте пирожките първо в разбитите белтъци, след това - в  галетата. Оставете ги да втасат още 10-15 минути. Загрейте олиото, но не на много силен огън, за да не загорят пирожките, след което ги пускайте да се пържат. Завъртайте ги при пърженето, за да се зачервят добре от всички страни, след което извадете с решетъчна лъжица и ги поставете върху салфетка да се отцедят от мазнината.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft