Пица Италиана

вход през zajenata.bg
Пица Италиана
admin
Добавена от: admin
9419
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За 4 порции:
500 гр. брашно
20 гр. мая
1 ч. ч. прясно мляко
2 бр. яйца
8 с.л. растително масло
150 гр. мариновани гъби
150 гр. домати
150 гр. кашкавал
100 гр. филе от аншоа
50 гр. лук
10 гр. сол

Време: 30 минути
 

Маята се размива с прясното мляко.
Яйцата се разбиват до пяна.
Брашното се пресява и се прави в средата му вдлъбнатина, в която се слагат солта, разбитите яйца, размитата мая и 3 с. л. растително масло.
Тестото се меси в продължение на 10 минути.
Тестото се разстила в тавичка, намазана с растително масло.
Намазва се с масло и се покрива с половината от нарязаните на филии домати.
Маринованите гъби се нарязват и се поръсват върху пицата.
Върху гъбите се поставят филетата аншоа.
Кашкавалът се настъргва на средно ренде.
Лукът се нарязва на тънки филийки.
Върху филето аншоа се поставя нарязаният лук и се поръсва с настъргания кашкавал.
Поставят се останалите парчета домат, посолява се и се поръсва с растително масло.
Пицата се пече на умерена фурна около 30 минути.
Поднася се топла. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft