10 рецепти за вкусна пица

вход през zajenata.bg
267239
Пица Неаполитана

Пица Неаполитана

200 г брашно
4 с.л. (40 мл) растително масло
1 ч.ч. (200 мл) прясно мляко
15 г мая
200 г сирене
500 г домати
5 рибки аншоа
черен или червен пипер
сол

От брашното, 2 с.л. (20 мл) растително масло, топлото прясно мляко, маята и щипка сол се замесва тесто, оставя се 1 час да втасва, измесва се още веднъж и се разстила върху тавичка. Тестото не бива да покрива само дъното, а трябва да е с висок ръб. Тестото се намазва с растително масло и върху него се слага дребно нарязаното или настъргано сирене, а отгоре - обелените и нарязаните на дебели филийки домати. Нарязаната на ивици аншоа се нарежда като решетка, подправя се с черен или червен пипер и сол. Пицата се поръсва с растително масло и се пече на умерена фурна 20-30 минути. Сервира се веднага.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft