 
                
            
	готова основа за пица - пълнозърнеста (или пълнозърнесто тесто за пица)
	1 чаша доматен сос (може и сос за пица - овкусен с подправки)
	сирене Рикота - на вкус (може и фина извара)
	1 бр. люта чушка, смляна
	щипка бял пипер
	щипка сол
	300-400 гр. гъби
	3 малки главички лук
	3 скилидки чесън, счукани
	шепа зелени маслини 
	зехтин 
	Смесете рикотата със смляната люта чушки, солта и белия пипер и оставете сместа да почине, докато приготвяте останалите продукти. Задушете в няколко лъжици зехтин нарязаните гъби, накълцания едро лук и счукания чесън. Нарежете зелените маслини.
	Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете основата за пица (тестото) в подходяща тавичка, предварително намазнена и набрашнена. Отгоре нанесете доматения сос, а върху него - рикотата. Покрийте с дебел слой от гъбената плънка и поръсете с нарязаните маслини. Изпечете пицата в загрятата фурна, докато сиренето приятно се зачерви, а коричката покафенее по краищата.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








