 
                
            
	2 супени лъжици зехтин
	200 г пресен лук (нарязан)
	2-3 скилидки чесън (нарязан на ситно)
	350 г пилешко филе (нарязано на кубчета)
	200 г печурки (нарязани)
	150 мл сметана
	2 супени лъжици прясна мащерка
	500 г бутер тесто
	1 яйце (разбито)
	Запържете лука в зехтина, прибавете чесъна и пържете още 1 минута. Сложете в тигана пилешкото и пържете 10 минути. Прибавете гъбите и пържете, докато сокът не се изпари. Добавете сметаната и кипнете. Пържете докато не се сгъсти. Прибавете мащерката и подправете със сол и черен пипер. Прехвърлете в купа и охладете.
	 Разточете тестото върху посипана с брашно работна повърхност и изрежете квадрати. Намокрете краищата на квадратите с вода, а в центъра на всеки от тях сложете от плънката. Повдигнете противоположните краища и направете плик. Слепете краищата, за да не изтича плънката, оставяйки малък отвор в средата. Намажете всеки плик с разбитото яйце, сложете ги в тавичка и поставете в хладилника за 20 минути. Печете в нагрятата фурна около 30-40 минути.
	 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








