Постен боб в гърне

вход през zajenata.bg
Постен боб в гърне
admin
Добавена от: admin
9514
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 гр боб
2 червени чушки
2 моркова
1 малка консерва домати или 2 червени домата
1 голяма глава лук
4-5 скилидки чесън
сол и черен пипер
2 дафинови листа
200 мл олио + 2 с.л. червен пипер

Оставете боба накиснат през нощта. Изкиснете го на следващия ден, сложете в тенджера със студена и прясна вода заедно с предварително обелените и нарязани лук, чесън и двата моркова, доматите (ако използвате пресни), дафиновия лист и чушките. Варете, докато зърната боб хубаво се разварят. След това извадете зеленчуците, обелете чушките и пасирайте всички зеленчуци. Боба прехвърлете в гърне, но запазете малко от водата, в която се е варил. Добавете пасираните зеленчуци, 2-3 чаши от водата на боба и подправете със сол и пипер. Хубаво разбъркайте. В по-малък тиган сложете 200 мл олио. Когато заври, сложете червения пипер, разбъркайте и веднага залейте боба в гърнето. Сложете да се пече във фурната, загрята на 200 градуса, докато хубаво се запече.

Забележка : Ако използвате консервирани домати, поставете ги в момента, когато бобът се прехвърли в гърнето, като вместо 3 чаши добавете само 2 чаши вода. Необходимото количество вода е колкото да покрие боба.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft