Постна бисквитена торта с ябълки и карамел

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Постна бисквитена торта с ябълки и карамел
Постна бисквитена торта с ябълки и карамел
admin
Добавена от: admin
36407
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 бисквити (обикновени, постни)
1 кг ябълки 
500 гр. захар 
100 гр. маргарин 
100 мл вода 
смлени ядки

Обелете и настържете ябълките. Добавете им 2 супени лъжици захар и варете на слаб огън, докато се изпари течността, която ябълките са пуснали. Подредете ред от бисквитите в правоъгълен съд. След това ги покрийте с половината от задушените ябълки, подредете втори ред бисквити и втората половина от ябълките. Завършете с още един ред бисквити. Най-добре е тортата да се остави да престои една нощ в хладилник.

Останалата част от захарта разтопете, за да получите карамел. Внимавайте да го загорите. Трябва да има златист цвят. След това добавете 100 мл вода и варете всичко, докато се разтопи карамелът. Най-накрая прибавете маргарина и варете още 5 минути.

Извадете тортата от хладилника. Нарежете на кубчета или триъгълници и всяко парче залейте с карамел. Накрая поръсете с натрошени ядки. Преди да сервирате, оставете тортата да се охлади.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft